Logo
logo mancomunitat de la ribera alta horizontal
Logo

Repositori digital de patrimoni de la Ribera Alta

La Mancomunitat de municipis de la Ribera Alta ofereix un catàleg digital del patrimoni de la comarca a través de RIBERANA. Amb diferents formats com com a visites virtuals, vídeos 360, fotografies, 3D, … es mostren diversos elements que formen part de la riquesa del patrimoni natural, arqueològic, bibliogràfic, museístic i immaterial dels municipis de la Ribera.

Patrimoni

Logo

Natural

Secció dedicada als paratges naturals municipals de la Ribera de Xúquer. Inclou diferents visites virtuals de paratges com la Murta, en Alzira, les Salines de Manuel, el Camí Natural de l’Antic Trenet, els Ullals del Riu Verd, la muntanyeta d’Alberic o la Ciclorruta “Camí de la Taronja”. Descobreix l’entorn natural de la Ribera explorant els seus espais.

Logo

Arqueològic

La Ribera compta amb un ric patrimoni arqueòlogic com les Torres Àrabs, les seues ermites, Palaus i fins i tot restes romanes, les troballes a l’Énova. Al patrimoni cultural de la Ribera destaquen vestigis com la bateria napoleònica o el pont del Rei, protegits com a Béns d’Interés Cultural.

Logo

Bibliogràfic

La Mancomunitat de la Ribera Alta ofereix una versió interactiva d’alguns llibres sobre la comarca com “La Ribera, Imatge i Territori” d’Enric Ramiro, les col·leccions “Geografia, Història, Patrimoni” a càrrec d’Abel Soler. A més de poder consultar la publicació, s’inclouen imatges, vídeos, elements interactius i entrevistes amb els autors.

Logo

Inmaterial

La Ribera compta amb Festes declarades com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és el cas de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, Algemesí, la Maerà d’Antella o la Tamborrada d’Alzira. Pots descobrir a Riberana aquestes festes amb vídeos immersius en 360 graus. Una part important del patrimoni immaterial és la memòria oral dels majors, recollida a la secció “Arxius de la Paraula Viva”.

Logo

Museus

La Mancomunitat de la Ribera Alta permet visitar de manera virtual els principals museus de la Ribera. Amb col·laboració amb els Ajuntaments, “Riberana” inclou visites virtuals 360 als museus de la Mél de Montroi, museu valencià d’Història Natural, en Alginet, Museu valencià de la Festa, en Algemesí, o el conjunt museístic d’Alzira amb el MUMA, l’EtnoMUMA, el museu faller i el Llavador, a més de la Casa del Bou d’Albalat de la Ribera.

Logo

Col·leccions

Les Torres de la Ribera o les Ermites de la Ribera són dos importants col·leccions oferides per la Mancomunitat de la Ribera Alta i el seu departament de Patrimoni. En aquesta secció es poden visitar aquestos projectes temàtics. Les Torres de la Ribera inclou edificacions del segle IX al XIII. Les ermites de la Ribera abasta un ample ventall d’estils, del gòtic de reconquesta al neoclassicisme.

Selecció d'elements del patrimoni de la Ribera Alta

Els presentem una selecció variada dels Patrimonis presents a la Ribera Alta

Logo
AMB COL·LABORACIÓ

Diputació de València

Projecte web turística subvencionat per Impulsem Turisme 2023, de la Diputació de València.

AMB COL·LABORACIÓ

Mancomunitat de la Ribera Alta

La Mancomunitat de la Ribera Alta és una entitat local que agrupa tots els municipis de la comarca de la Ribera Alta. Està formada per 35 municipis que agrupen una població de més de 220.000 habitants, distribuïts en un territori de 979,5 km².

Logo
Logo
AMB COL·LABORACIÓ

Europe CD – Eta

La Mancomunitat de la Ribera Alta forma part del projecte europeu Interreg – Europe CD – Eta (Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage) de digitalització patrimonial, al costat d’altres socis de diferents regions europees. A partir de la seua participació en el programa, la Mancomunitat de la Ribera Alta va posar en marxa un nou departament Digitalització del Patrimoni per a la conservació de la riquesa cultural i natural de la Ribera, una experiència pionera.